Лесни и вкусни канелони с кайма
В тенджера сипваме половината олио и щом се затопли, слагаме 1 глава ситно нарязан кромид и каймата. Обръщаме няколко пъти, доливаме 1 ч.ч. настърган домат и прибавяме предварително нарязваните на дребно чушки. Оставяме да ври, докато се сгъсти. Преди да махнем от огъня, овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Оставяме пълнежът да изстине и пълним с него канелоните. Подреждаме ги в тава, като между всяка оставяме разстояние. В друга тенджера сипваме останалото олио и след като се затопли, добавяме 1 глава ситно нарязан кромид лук, останалите настъргани домати, 1 с.л. захар и малко вода. Оставяме салцата да ври и щом се сгъсти, поръсваме със сол, черен пипер, нарязаните чесън и магданоз. Заливаме наредените в тава канелони с доматената салца. Покриваме с алуминиево фолио и печем около 20–30 мин във фурна, загрята на 180º. Махаме фолиото и продължаваме да печем още 10 мин. Изваждаме от фурната и поръсваме с настъргания кашкавал. Оставяме макароните да изстинат и ги сервираме.