Канелени рула



Приготвяне
2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Натрошената мая се разбърква със солта и захарта, разтваря се в затопленото мляко, ванилията и разбитото яйце. Изсипва се половината брашно, разбърква се добре и се добавя постепенно останалото. Прибавя се мекото масло и се замесва меко тесто. Покрива се и се оставя да втаса на топло за 30-40 мин. Тестото се разделя на две и се разточват правоъгълници с дебелина около 1 см. Намазват се с масло и се поръсват със смес от захар, ванилия и канела. Тестото се навива на руло, слагат се в намаслена тава и се нарязват на парчета с дебелина 3-4 см. Отгоре се намазват с разбито яйце и се поръсват със захар. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса около 15 мин.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп