Канелени пръчки

Канелени пръчки Лакомник
Канелени пръчки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лили Отравова, с. Милковица
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. свинска мас
1 жълтък
1 ванилия
2 с.л. захар
мая колкото парче локум
щипка сол
брашно за средно меко тесто
За плънката:
2 1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. захар
3 белтъка
1 канела

Начин на приготвянe

Тестото се омесва и разделя на 5 топки. Топката се разточва на правоъгълник и до половината се разстила приготвената смес. Другата част се слага върху сместа и отгоре се намазва с жълтък и се поръсва с пръчици. Реже се с къдраво ножче на ленти. Пече се в загрята фурна на 200 градуса.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц