Канелен кейк с орехи

Канелен кейк с орехи Лакомник
Канелен кейк с орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За глазурата:

1/4 ч.ч. кафява захар

1/3 ч.ч. овесени ядки

2 с.л. брашно

1/4 ч.л. канела

1 с.л. масло, меко

2 ч.л. вода

1/2 ч.ч. орехи, скучани на едро

За блата:

1 3/4 ч.ч. захар

 3/4 ч.ч.масло, меко

2 ч.л. канела

1/2 ч.л. бахар, счукан

1 ч.л. ванилена есенция

3/4 ч.л. сода

1/8 ч.л. сол

3 яйца

1 1/2 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.ч. брашно

240 г сладкарска сметана

Начин на приготвянe

За глазурата смесете кафявата захар, овесените ядки, брашното, канелата в малка купа. Добавете маслото и водата. Смесете добре като мачкате. Разбъркайте с орехите и притиснете, така че да оформите малки бучки.

За кейка загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете хартия за печене и я поставете във формата така че да покрива и стените. Разбийте захарта, маслото, подправките и разбъркайте добре. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. После добавете брашно и сметана. Сложете тестото в тавичката и поръсете с бучките за глазурата. Печете 35 минути, като проверявате готовността със суха клечка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц