Калугерска чорба

Калугерска чорба Лакомник
Калугерска чорба
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 глава прясно зеле

4-5 картофа

1 глава кромид лук

1 морков

1/4 глава целина

1/2 връзка магданоз

1 чаена чаша кисело мляко

1/4 пакетче краве масло

млян черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

В 2 л леко подсолена и вряща вода се слагат зелето, нарязано на тънки ивици, морковът, настърган на едро ренде, нарязаният на едро лук, картофите и целината, нарязани на кубчета, черен пипер на вкус. Вари се до пълно омекване на зеленчуците. Десетина минути преди отстраняването на съда от огъня се слага кравето масло. Накрая се застройва с разбитото кисело мляко. Поръсва се със ситно нарязания магданоз. Поднася се топла.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц