




Аз винаги правя палачинките с вода, а не с мляко, за да мога да ги сгъвам и моделирам според предназначението им, без да се пробиват или късат - дали за сгъване в определена форма, или за украса на нещо.
Палачинките, направени по тази рецепта, са изключително леки и тънки и могат да се сгъват как ли не и под каква ли не форма. Сгъвам ги, мачкам ги и ги режа и те остават неначупени. Все едно че в ръцете си държа копринена кърпичка.
Начин на приготвяне на плънката:
Накъсвам и накълцвам печеното месо, което смесвам с нарязаните краставички и топеното сирене, заквасената сметана и мазнината, получена при печенето на пилето. Овкусявам с черен пипер и соля, ако е необходимо. Понякога добавям царевица и овкусявам с чесън. Разбърквам сместа добре. Вкусно е и в двата варианта.
Начин на оформяне на торбичките:
Вземате палачинка и в средата слагате от тази вкусна плънка. Прибирате краищата и завързвате торбичката. Много ефектно става с връзка от пресни кромидени перца или с дълъг стрък магданоз.
В случая са вързани с подаръчна панделка.
