КАЛИ (Ушички)

КАЛИ (Ушички) Лакомник
КАЛИ (Ушички)
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
10
Автор
Илияна Димитрова
Лакомник Необходими продукти

2 яйца
2 к.ч. пудра 
захар
2 к.ч. брашно
сладко от ягоди или череши

Начин на приготвянe

Разбиват се яйцата с пудрата захар, прибавя се брашното. 

В тава, застлана с хартия за печене, с чаена лъжичка се сипва от сместа на разстояние. Пекат се в загрята фурна до зачервяване на крайчетата (стават много бързо и са необходими двама човека).

Още горещи, се прищипват с пръсти в единия край, така че да придобият форма на кала. В средата се слага от сладкото.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц