Необходими продукти:
500 г малини
300 мл бял винен оцет
80 г захар
Малините се слагат в стъклен съд, намачкват се леко и се заливат с оцета. Покриват се първо с прозрачно фолио. След това се покриват и с алуминиево фолио и се оставят така за една седмица на тъмно и студено (в мазе или в хладилник), като периодично се разбъркват. След това се прецеждат през марля и цедка, като плодовете не трябва да се притискат, за да не стане мътен оцетът. Отцедената смес се слага в керамична касерола, сипва се захарта и се готви около 10–15 минути на слаб огън (не бива да кипи), като периодично се отпенва. Готовият малинов оцет се налива в стерилизирани стъклени шишета и се охлажда.
*Най-вкусен е една седмица след като е приготвен.
За да обогатите вкуса на оцета, в шишетата може да сложите стрък мащерка, стрък розмарин, или пипер меланж.
*Отцедените малини може да прецедите и да кипнете сместа със захар – ще получите сладко-кисел сос, подходящ за запечено сирене.