

В следващите редове ще ви покажа две нетрадиционни рецепти за традиционната майонеза, която толкова много избягваме заради високата и калоричност. Нашите предложения са здравословният вариант и може да похапвате спокойно, без притеснение за фигурата си .
Майонеза с кокосово мляко
Необходимите съставки за първата рецепта са следните:
- кокосово мляко
- зехтин
- лимонов сок
- калиева сол
- чесън
- магданоз или други билки
- малко пектин за сгъстяване
Пасирайте с пасатора или само разбъркайте ако нямате време.Сложете за малко в хладилника да стегне и доовкусете после ако има нужда.
Майонеза от авокадо и босилек
Необходими продукти:
- 1 авокадо
- 5 с.л. зехтин
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 склидка чесън
- 1/2 ч.л. горчица
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка босилек
- сол
- черен пипер
- вода
Почистете авокадото от костилката и обвивката. Нарежете магданоза и босилека. Пасирате чесъна. Сложете в блендер или пасатор авокадото, лимоновия сок, пасирания чесън, горчицата, нарязаните магданоз и босилек. Миксирайте. Добавете малко вода за по-лесно разбиване. Опитайте майонезата и подправете със сол, черен пипер и още лимонов сок ако желаете.
Сервирайте тази майонеза със сандвичи, салати и предястия.
Приятен апетит, лакомници!
