Как се прави вегански течен шоколад?

Как се прави вегански течен шоколад? Лакомник
Как се прави вегански течен шоколад?
Автор:Лакомник

Необходими продукти:

260 г печени лешници

60 г какао

4 с. л. кокосово масло

180 г кокосова захар

1/2 ч. л. ванилов екстракт

2 щипки морска сол

Кокосовото масло се разтопява на слаб огън и се смила в блендер, заедно с лешниците, докато се получи паста с гладка консистенция (около 10 минути). В блендера се прибавят какаото, кокосовата захар, солта и ваниловият екстракт, и отново се смила много добре. Сместа се слага в буркан и се съхранява в хладилник. 

 

*Преди да консумирате шоколада го изведете от хладилника да се размекне.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц