

Необходимите съставки:
1 сварен картоф
2 с.л. соево мляко или вода
1/4 чаша слънчогледово семе смляно на брашно
3/4 чаша брашно от елда
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. каменна сол
3 с.л. зехтин
Използвайки кухненския робот блендирайте картофа и соевото мляко. Добавете всички сухи съставки и блендирайте отново. На работещ робот започнете да добавяте зехтина лъжица по лъжица или докато тестото не стане на трохи. Извадете от робота, тестото трябва да е достатъчно лепкаво, за да оформя топка с ръце и да може да се разточва. Разточете блат за пица и печете на предварително загрята фурна на максимални градуси и на най-долно ниво на тавичката за около 5 минути.
Извадете от фурната, добавете плънка по твой избор и печете още 10-15 минути или докато блата покафенее в краищата.
