Как да си направите домашно кисело мляко

Точна инструкция за приготвяне на натурален продукт


Приготвяне
3 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Сварете прясното мляко и го охладете до 38-40 градуса (трябва да е малко по-топло от ръката ви). Отделете 1/4 чаена чаша от него, смесете я с киселото мляко за подквасване и разбъркайте добре. След това отново прибавете получената смес към прясното мляко. Разбъркайте добре, похлупете съда с капак, увийте го във вълнена тъкан с дебелина на одеало и го оставете в топло помещение.
Температурата 38-40 градуса трябва да се запази в продължение на три часа, докато се развие млечнокиселата ферментация. След това полученото кисело мляко се съхранява в хладилник
Още по темата

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се киселото мляко със содата и брашното и се разбърква внимателно. Сместа се изсипва в добре намазнена и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп