Как да си направите домашно кисело мляко

Как да си направите домашно кисело мляко Лакомник

Точна инструкция за приготвяне на натурален продукт

Как да си направите домашно кисело мляко
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 л прясно мляко

1 супена лъжица кисело мляко за подквасване

Начин на приготвянe

Сварете прясното мляко и го охладете до 38-40 градуса (трябва да е малко по-топло от ръката ви). Отделете 1/4 чаена чаша от него, смесете я с киселото мляко за подквасване и разбъркайте добре. След това отново прибавете получената смес към прясното мляко. Разбъркайте добре, похлупете съда с капак, увийте го във вълнена тъкан с дебелина на одеало и го оставете в топло помещение.

Температурата 38-40 градуса трябва да се запази в продължение на три часа, докато се развие млечнокиселата ферментация. След това полученото кисело мляко се съхранява в хладилник

Още по темата
Още по темата
Реване с кисело мляко
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се киселото мляко със содата и  брашното и се разбърква внимателно. Сместа се изсипва в добре намазнена и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц