Кайсиево-млечен пудинг

Кайсиево-млечен пудинг Лакомник
Кайсиево-млечен пудинг
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г сушени кайсии

4 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. захар

2 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. желатин

1 с.л. портокалова вода за сладкиши

1 с.л. розова вода

За гарниране:

1/2 ч.ч. бадеми, шамфъстък или други ядки по желание

За млечната основа:

 

4 ч.ч. мляко

1/2 ч.ч. захар

5 с.л. царевично нишесте

1 с.л. портокалова и розова вода

Начин на приготвянe

Предната вечер нарежете кайсиите на големи парчета и ги покрийте с вода.

След нощ престой (може и повече), пюрирайте с пасатор до получаване на идеално гладка смес.

Добавете захарта и нишестето и оставете да заври, като бъркате. След малко добавете желатина, предварително разтворен в 1/4 ч.ч. вода. Бъркайте още около 3 минути на средно силен огън и после прецедете сместа в друг съд.

На среден огън сложете в тиган млякото и нишестето. Бъркайте докато сместа заври и добавете захарта. Оставете на бавен огън на къкри, докато сте сгъсти леко. Добавете есенциите и оставете още няколко минути. Прецедете и сипете в купички и после оставете в хладилника. Оставете да се охлади и втърди добре и преди сервиране отгоре сложете кайсиевия пудинг и ядките.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц