Кайсиева торта с ванилов крем
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбийте мекото масло и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата и ликьора, впоследствие брашното с бакпулвера и изсипете тестото в тортена форма. Подредете част от изцедените кайсии и печете в предварително загрята фурна 45 минути на 180 градуса. Смесете отделения компот с ликьора. С част от течността разтворете прахообразната смес - ваниловия крем (или нишестето). Сварете крема и оставете да се охлади. През това време разбийте сметаната с 4 лъжици захар. Смесете с ваниловия крем до еднородна гъста смес. Изсипете върху изпечения сладкиш и оставете на студено, след това сложете в хладилник да стегне. Освободете от формата и украсете с останалите кайсии и настърган с нож черен шоколад. Приятно забавление и гарантирам, че ще ви хареса !
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп