Кайсиева торта с ванилов крем

Кайсиева торта с ванилов крем Лакомник
Кайсиева торта с ванилов крем
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Румяна Ангелова, Тутракан
Лакомник Необходими продукти

100 г масло

100 г захар

250 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

2 яйца

30 мл яйчен ликьор

2 компота от кайсии

За крема:

250 мл ликьор

2 пакета крем ванилия (или пшенично нишесте от 60 г)

400 г заквасена сметана

2 с.л. захар

Начин на приготвянe

Разбийте мекото масло и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата и ликьора, впоследствие брашното с бакпулвера и изсипете тестото в тортена форма. Подредете част от изцедените кайсии и печете в предварително загрята фурна 45 минути на 180 градуса. Смесете отделения компот с ликьора. С част от течността разтворете прахообразната смес - ваниловия крем (или нишестето). Сварете крема и оставете да се охлади. През това време разбийте сметаната с 4 лъжици захар. Смесете с ваниловия крем до еднородна гъста смес. Изсипете върху изпечения сладкиш и оставете на студено, след това сложете в хладилник да стегне. Освободете от формата и украсете с останалите кайсии и настърган с нож черен шоколад. Приятно забавление и гарантирам, че ще ви хареса !

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц