Италианска салата
Бърза, апетитна и засищаща салата
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Първо в дълбок съд поставете нарязаните парчета хляб и върху тях полейте обилно със зехтин и риган, за да се напоят добре. Запържете ги на умере огън до златисто. Преди края на пърженето добавете малко настърган пармезан и разбъркайте. Когато са зачервени и хрупкави, оставете хапките напълно да изстинат. Нарежете доматите и краставиците и подправете доматите със сол, черен пипер, оцет, зехтин, лук и чесън. Смесете добре и ги поставете в хладилник, за да започнат да пускат сока си. Охладените парченца хляб смесете със салатата, докато се напоят в сока от домати.
Още по темата
Смесете в голяма купа предварително измитите и нарязани зеленчуци. Добавете дресинга и разбъркайте добре. След като сервирате на масата персонално във всяка чиния...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп