Италианска закуска със сладки чушки

Италианска закуска със сладки чушки Лакомник
Италианска закуска със сладки чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
15 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 сладки чушки различни на цвят

2 с.л. растително масло

3 консервирани филета аншоа

2 скилидки чесън нарязани на дребно

2 с.л. магданоз

1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на средна температура. Намажете чушките с масло и ги поставете на решетката като ги обръщате докато кожата потъмнее. Чушките трябва да са изпечени от всички страни. След като са готови сложете чушките в найлонова добричка, завийте ги добре и ги оставете за кратко. След това ги почистете от кожата и семената, разрежете ги наполовина, след което всяка половина нарежете по дължина на 4 парчета. Разгрейте маслото с лимоновия сок. С получената гореща смес залейте чушките, разбъркайте ги и ги оставете да изстинат в хладилника. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги сервирайте студени.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц