Певицата набляга на диетичните салати
Само преди няколко месеца Ирина Флорин се завърна на музикалния пазар с новия си албум „Копринена жена”. Изпълнителката доказа, че музиката е в кръвта й и няма по-ценно за нея от качественото изкуство.
Вече 20 години Ирина радва своите фенове с невероятни парчета, но малко от тях знаят, че в живота тя е страхотна кулинарка и готви с любов. Точно както влага цялата си емоция в създаването на вечни хитове, така и в кухнята изпълнителката не пропуска да подправи вкусните си специалитети с щипка любов. А когато става въпрос за любов, Ирина нейзменно поставя на първо място сина си. Именно за него тя готви най-апетитните си специалитети от агнешко месо.
Агне с гарнитура от картофи
Взимате половин агне, около 7-8 кг. Измивате го, отделяте врата, гръдния кош, ребрата, плешката и бутчето. Правите смес от следните продукти: разтопено краве масло 1 пакет, черен пипер, червен пипер и сол. Намажете обилно парчетата агнешко, а останалото сипете отгоре. Подредете ги в подходящо тава, покрийте плътно с алуминиево фолио. Загрейте предварително фурната до 200 градуса, като през това време подгответе гарнитурата. Измивате 1 1/2 кг пресни картофи. Нарежете 4 връзки пресен лук с перата и 1 връзка джоджен. След като агнешкото се е пекло около 2 ч. във фурната, извадете го и поставете под него нарязания лук около него картофките и го поръсете с джоджена, затворете го отново с фолиото и продължете да го печете още 1 час. Сервира се топло с изискано червено вино.
Салата с пресен спанак и дресинг от синьо сирене
Измивате 1 кг пресен спанак, по възможност с по-малки и крехки листа. Отрежете дръжките, ако има такива да останат само листата. Вземете купа в която ще приготвите дресинга. За него са ви необходими 250 г синьо сирене. Натрошете го на ситни парченца, 100-150 г зехтин, два изцедени лимона, малко сол, понеже сиренето е солено. Залейте с получения дресинг равномерно спанака. Подходящо е салатата да се сервира в стъклена купа, по красиво изглежда. Наръсете я обилно със ситно нарязан магданоз и я поръсете с кедрови ядки, може и с орехови нарязани на ситно.
Салатата на Ирина Флорин
Купувате 3 връзки рукола. Има два вида с по-обли листенца и с по-дълги и назъбени. Различни са на вкус, така че можете да изберете. Измива се всяко листенце поотделно, за да не остане пясък. Накъсва се, ако е по-едра. За да приготвите дресинга са ви необходими 100-150 г зехтин, балсамико кафяво, може и бяло, сол на вкус. Хубаво се полива руколата с дресинга. Измивате 500 г домати чери и ги разрязвате на половинки. Може отделно леко да ги посолите преди да ги добавите към руколата. Накрая с едрата част на рендето настъргвате обилно от италианското сирене пармиджияно и поръсвате със ситно нарязан магданоз. Отново сервирайте в прозрачна купа. Към тази салата пожелание може да се добавят също ядки. Може на ситни късчета да се добави и бразеола - фино телешко месо.