Икономичен бисквитен салам
Приготвяне
30 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Локумът се разтопява заедно с водата в подходящ съд, в микровълновата фурна. Тези, които не ползват микровълнова, могат да направят същото и на водна баня. Ако след разтопяването на локума, сместа стане много гъста се добавя още малко вода. Прибавят се натрошените бисквити и ядките. Всичко се смесва много добре. Преди да се оформи сладкия салам, трябва да се изчака малко, сместа да се поохлади, за да не се изгорим.
След като се оформи, се завива в хартия и се оставя на хладно да се стегне. Когато е готов, се наръсва с пудрата захар от локума или се прави някаква глазура по желание.
Много бърз, евтин и лесен за приготвяне, а резултатът е един чудесен десерт.
Още по темата
В намаслена тавичка се редят по три кори и се слагат първо 1 лъжица олио, настъргана ябълка, канела, орехи, захар, локум и стафиди. Отново се нареждат три кори и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп