Зимна супа със свинско

Зимна супа със свинско Лакомник
Зимна супа със свинско
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 л вода

200 г свинско месо

1 морков

2 картофа

4 с.л. ориз

1 1/2 ч.ч. зелев сок

3-4 с.л. олио

1 ч.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

щипка смлян чер пипер

щипка девесил

Начин на приготвянe

Свинското месо се нарязва на малки кубчета и се задушава в 2 с.л олио и малко водичка, докато започне да се зачервява след което се долива водата, добавят се нарязаните на кубчета морков и картофи. Когато са почти готови се добавя ориза и се вари до пълна готовност. Пет минути преди да се свали от котлона се добавя зелевия сок. Изчаква се да заври и се отстранява. Добавя се черния пипер и девесила. В 2 с. л олио се запържва брашното, добавя се червения пипер и получената запръжка се изсипва в супата. Връща се отново на котлона и се оставя да ври около 10 минути. Сервира се гореща с препечени филийки хляб.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц