




Замесваме тесто за баница и го разделяме на 7 топчета с големина колкото юмрук и 2 по-малки, колкото орех. Точим корите и по възможност ги оставяме да засъхнат на маса известно време. Последната кора поставяме в предварително намаслена тава, като краищата да са отвън. Разточваме двете малки кори и слагаме едната върху кората на дъното на тавата. Предварително почистените спанак, коприва и лук нарязваме на ситно и ги задушаваме в 1 с.л. олио и сол на вкус. В така задушената смес се поставя 1 яйце, сирене, 1/2 с.л. брашно. Изсипваме така приготвеното “зеле” точно в средата. Отгоре го покриваме с другата малка кора и посипваме с олио. Всяка от полузасъхналите кори ръсим със сирене и олио, редим ги около плънката в тавата. Когато поставим и последната, покриваме с края на външната кора до “зелето”, поръсваме с олио и печем.
Да ви е сладко!
