Зеленчуци с винегрет от лимон

Зеленчуци с винегрет от лимон Лакомник
Зеленчуци с винегрет от лимон
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

100 г изчистен зелен фасул

200 г малки тиквички, нарязани на четвъртинки по дължина

150 г грах

2 лъжици зехтин

1-2 супени лъжици лимонов сок

по 1 шепа едро накълцан магданоз и едро накълцани листа от мента

1 лъжица нарязан див лук

Начин на приготвянe

Кипва се вода в тенджера с приставка за пара (или зеленчуците се сваряват в подсолена вода) и се пълни голяма купа с леденостудена вода. Задушава се на пара зеления боб за 3-4 мин., тиквичките за 2-3 мин. и граха за 2 мин., докато омекнат.

След като станат готови, веднага се потапят в леденостудената вода, за да се охладят бързо, отцеждат се и се подсушават с кухненска хартия. За да се приготви дресинга, се разбива зехтина и лимоновия сок, добавя се магданоза, ментата и дивия лук и се овкусява със сол и черен пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц