Зеленчуково свинско с пюре
Приготвяне
2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Шолът се нарязва на малки кубченца, кромидът и морковите се наситняват подходящо. Смесват се с останалите продукти без виното и полученото се оставя в тенджера за час, за да се поемат ароматите. След това се долива много малко вода (самото ястие изпуска сос) и се слага на тих огън. Когато течността се изпари, се сипва бяло вино със стайна температура. Когато и то се изпари, пак се долива малко топла водичка и така се оставя да остане само на мазнина. Сервира се с картофено пюре, желателно приготвено с масло и прясно мляко, както и със зеленчуци според сезона (прясна салата, туршия).
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп