Зеленчукова супа с бекон

Зеленчукова супа с бекон Лакомник
Зеленчукова супа с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. зехтин

150 г бекон, нарязан

1 голям морков, нарязан

3 стръка розмарин

2 средни картофи, нарязани

400 г домати от консерва в собствен сок

1 л пилешки бульон

400 г бял боб от консерва

200 г зеле, наситнено

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина, запържете бекона до златисто, прибавете лука, морковите и розмарина. Запържете за 3-5 минути. Прибавете картофите, доматите, бульона и 2 ч.ч. вода. Оставете да кипне, намалете огъня и варете за около 25 минути до омекване на зеленчуците при периодично разбъркване. Прибавете боба, зелето и гответе за още 3-5 минути, до омекване на зелето. Сервирайте със сметана по желание.

Още по темата
Още по темата
Супа от коприва със счукан боб
Във вряща вода се слагат нарязаната на ситно сланина и счуканият фасул. Когато се свари фасулът, се прибавят лукът, копривата и доматите, нарязани на ситно и задушени...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц