Избират се сравнително еднакви по дебелина и дължина (около 20 см) патладжан и тиквичка, доматите е желателно да са по-твърди и с по-малко семе.
Патладжанът, тиквичката, доматите, чушката и колбасът се нарязват на филийки с дебелина около 0,5 см. Патладжанът и тиквичката се посоляват и се оставят около 30 минути наклонени, за да изтече образувалият се сок, след което патладжанът се измива от горчивия сок. Лукът се нарязва на шайби или полумесеци. В тефлонов тиган, с малко мазнина, поетапно, за съвсем кратко време - колкото да омекнат, се изпържват от двете страни зеленчуците, като патладжанът, тиквичката и доматите са попиват преди това от излишната влага с кухненска хартия. Оформят се куличките – кръгче патладжан, малко натрошено сирене; тиквичка, сирене; домат, чушка, лук, колбас; и се повтаря. Отгоре се поставя резен кашкавал и в средата се забожда с дървено шишче. Оформените кулички се редят в тавичка с хартия за печене. Пекат се около десетина минути в силна фурна, колкото да се разтопи кашкавалът и да се опече колбасът. При поднасянето се поръсват с нарязан магданоз.