Лакомник
»
Читателят готви
»
Зеленчукова крем супа, гарнирана с препечени филийки, овкусени с домашна маслинова паста
Зеленчукова крем супа, гарнирана с препечени филийки, овкусени с домашна маслинова паста
Приготвяне
1 час
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Задушава се в мазнината нарязаният праз лук, на едро картофите и морковите. Добавяме 1,5 л гореща вода (бульон). При готовност на зеленчуците се добавят 1-2 стръка целина, магданоз и пикантина. Пасира се.
Маслиновата паста:
Пасират се две шепи обезкостени маслини, копър, 1 стрък зелен чесън (или 1-2 скилидки зрял чесън), зехтин, докато се получи пастет. С получената паста се намазват предварително препечените на фурна филийки от франзели.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп