Зелена салата с октопод и краставици
Приготвяне
40 минути
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Октоподът се измива, почиства и се вари във водата и виното за
около 25-30 минути, заедно с почистените и нарязани на едро целина, морков, лук и чесън. След като се свари се отцежда и се запича заедно с малко зехтин до златисто-кафяв цвят. След това октоподът се охлажда и се нарязва на хапки. Добавят се почистената, измита и нарязана на ивици или накъсна маруля и обелените, измити и нарязани на филийки краставици. Добавя се зехтин и балсамов оцет, овкусява се със сол и черен пипер и се сервира веднага.
Добър апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп