Зелена запеканка

Зелена запеканка Лакомник
Зелена запеканка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.ч. кускус

1 връзка лапад (500 г)

1 маруля, накъсана

3 с.л. зехтин

2 глави лук, нарязани на ленти

2 стръка пресен лук, наситнен

1/4 ч.ч. копър, наситнен

1/4 ч.ч. сирене фета, натрошено

1/4 ч.ч. козе сирене, настъргано

3 яйца, леко разбити

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Сложете кускуса и го запържете за 2-3 минути на средно силен огън докато изсъхне и стане златист. Добавете 1 ч.ч. вода, сол на вкус. Покрийте и оставете за заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 15 минути. Отстранете от огъня.

Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган, добавете лука и зеления лук, лапада и оставете 5 минути да омекнат като бъркате. Добавете марулята и бъркайте още 2-3 минути. Прецедете през гевгир зеленините и нарежете на по-ситно, ако е необходимо. Разбъркайте с кускуса. Добавете фетата, козето сирене, копъра и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса. Добавете яйцата към сместа със зеленините и леко разбъркайте. Добавете сол и пипер.

Намаслете тавичка с 1 с.л. зехтин и разстелете сместа. Печете във фурна 40 минути или докато добие златист цвят.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц