Зелен фасул с шунка

Зелен фасул с шунка Лакомник

Апетитна и лесна идея за обяд

Зелен фасул с шунка
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг зелен боб (може и от консерва)

100 г пушена шунка

3 домата

500 г картофи

1 глава лук

1 червена чушка

1 твърдо сварено яйце

2 скилидки чесън

200 мл олио

сол

Начин на приготвянe

Краищата на фасула се отрязват, изхвърлят се, а останалата част се нарязва на парчета по 5 см. Измива се и се сварява във вряща вода до омекване (около 20 минути). Отцежда се. Шунката се нарязва на кубчета, изпържва се в 3 с.л. олио и се изважда. Чушката и лукът се нарязват на ситно, чесънът се намачква. Пържат се в мазнината от шунката. Когато омекнат, се добавят обелените и нарязани на ситно домати. Картофите се обелват, измиват се, нарязват се на кубчета, наръсват се със сол и се изпържват в много олио в дълбок тиган. Най-накрая всички съставки се запържват заедно за три минути. При сервиране фасулът се гарнира с настърганото на едро ренде яйце.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц