Зелен грах с бекон и яйца

Зелен грах с бекон и яйца Лакомник
Зелен грах с бекон и яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
3
Автор
Мануела Стоянова, Стара Загора
Лакомник Необходими продукти

50 г бекон
1 глава кромид лук
500 г замразен зелен грах
3 яйца
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. хлебни трохи
сол
смлян черен пипер

Начин на приготвянe

Лукът и беконът се нарязват на дребно. В средна купа се разбиват яйцата заедно с настъргания пармезан и хлебните трохи. В тиган се запържва беконът до златист цвят. Прибавя се лукът и се разбърква. След 5 минути се добавя замразеният грах. Готви се 5 минути, като периодично се разбърква. Огънят се увеличава на силен. Изсипват се разбитите яйца. Сместа се подправя със сол и черен пипер. Всичко се разбърква и се готви до готовността на яйцата. Зеленият грах с бекон и яйца се консумира топъл.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц