Зеле с грах
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сложете граха в тенджера с вода и оставете да заври на умерена температура. Оставете да ври 2 минути, отстранете от огъня, покрийте с капак и оставете да престои 30 минути. След това отново кипнете граха, намалете температурата и оставете да ври 20 минути, докато стане на пюре. При необходимост прибавете още вода. През това време в голяма тенджера сложете нарязаното зеле и 3 чаши вода. Оставете да кипне, намалете малко температурата и оставете на котлона за 1 час. Докато се вари зелето запържете лука в предварително загрята мазнина, до златисто. Когато граха и зелето са готови ги смесете, подправете със сол, черен пипер, добавете лука и разбъркайте добре. Сервирайте докато е топло.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп