Запържено брюкселско зеле с кедрови ядки

Запържено брюкселско зеле с кедрови ядки Лакомник
Запържено брюкселско зеле с кедрови ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г брюкселско зеле

100 г лук (може и пресен)

20 мл зехтин

1 червена сладка чушка

сол на вкус

черен пипер на вкус

50 мл балсамов сос

30 г кедрови ядки

Начин на приготвянe

Почистете зелето и го разрежете на половина. Нарежете лука и го запържете, прибавете нарязаната на кубчета чушка и разбъркайте за няколко минути, докато омекне. Извадете зеленчуците и в същата мазнина запържете за 5-7 минути зелето, върнете останалите зеленчуци, подправете на вкус и сервирайте като полеете със соса и поръсите с ядките.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц