Запържен ориз с ананас по китайски

Запържен ориз с ананас по китайски Лакомник
Запържен ориз с ананас по китайски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 и 1 ч.ч. ориз басмати

1 ч.ч. ананас, нарязан (може и от консерва)

1/2 глава лук, нарязана наситно

1/2 ч.ч. зелена чушка, нарязана на ленти

1/2 ч.ч. моркови, нарязани на ленти

1/2 ч.ч. царевица на зърна от консерва

1/4 ч.ч. грах

1/2 ч.ч. фета, нарязана на кубчета

1/2 ч.ч. кашу, едро нарязано

1 връзка зелен лук за поръсване

1 ч.ч. кокосово мляко

1 с.л. джиндифил, наситнен

2 с.л. соев сос

1 с.л. сладко-кисел сос

1 с.л. чесново чили на прах

2 с.л. зехтин за пържене

сол на вкус

Начин на приготвянe

Сварете ориза в 2 чаши вода и чашата кокосово мляко за около 20 минути. Запечете леко в слабо нагрят тиган за 2-3 минути кубчетата сирене. Оставете да се охлади за няколко часа. Загрейте зехтина на средно силен огън и запържете джинджифила докато усетите аромата му. Добавете лука и запържете за 1-2 минути. Добавете ананаса, зелена чушка, моркови, царевица, грах и кашуто. Запържете още 4-5 минути като разбърквате. Добавете ориза  и разбъркайте. Добавете сиренето, соевия сос, сладко-киселия сос, чилито и сол и леко разбъркайте. Поръсете със зеления лук.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц