Запечени зеленчуци с лешници
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете магданозения корен на едро, а картофите на кръгчета. Измийте карфиола и леко го нарежете. Сварете картофите и корена от магданоз за 5 минути в подсолена вода. През това време сварете отделно карфиола и броколите за 3 минути.
Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете зеленчуците и лешниците във форма за печене. Разбъркайте млякото и яйцата, 100 г от настъргания кашкавал, зелените подправки и хряна. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Излейте сместа върху приготвените зеленчуци, а отгоре поръсете с останалото количество кашкавал. Запечете ястието за 50 минути във фурната.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп