Запечена риба със сос от домати и чушки
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на дребно. Доматът се бланшира и се почиства от кожицата и семената. Чушката се почиства от семената. Доматът и чушката се нарязват на кубчета. В тиган се сгорещява зехтинът. Добавят се лукът и чесънът. Запържват се до омекване и се добавя чушката. Готви се 5 минути и се прибавя нарязаният домат. Сипват се 50 мл вода или зеленчуков бульон. Сипва се лимоновият сок. Подправя се със сол, черен пипер и куркума. Всичко се задушава под капак 10 минути. В това време фурната се загрява на 180 градуса. Филетата риба се нареждат в огнеупорна тава. Отгоре се разпределя сосът с чушки и домати. Рибата се пече 20 минути. Запечената риба със сос от домати и чушки се поднася топла или студена.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп