
Рецепта за топ кулинари!




На пудинга:
Смесете всички продукти в блендер или в купа с миксера, докато стане гладка смес. Сипете във форма за сладкиши с по-ниски стени и изстудете в хладилника докато стегне.
На сливите:
Смесете всички съставки освен сините сливи с миксер докато получите гладка смес. Добавете сливите и преместете сместа в плитък съд и оставете на страна.
На сиропа:
Разбъркайте съставките в миксер докато сместа стане еднородна. Прецедете през тензух или друг подходящ съд.
На финала:
Поставете в центъра на чиния за сервиране кръгла форма за пудинг (пръстеновидна, около 10 см. в диаметър). Ако нямате форми, направете си такива от дебел картон. Във формата изсипете шоколадовия пудинг до напълване на 2/3 от съда. Отстранете пръстена. Отгоре наредете пласт сливи. Би трябвало да не потънат, но ако стане така, не се притеснявайте. Полейте богато всяка порция с лъжица сироп и капнете и около пудинга в чинията за украса. Гарнирайте с ментови листа и вафлени кори.
*Агаве
Агаве е растение подобно на кактус, което расте в Мексико и от което се прави текила. Използва се от хиляди години като добавка към храната. Нектарът от известното в Мексико растение се нарича „медена вода“. Има няколко вида агаве – Агаве Tequilana, Salmiana и Rainbow варианти. Агавето е по-сладко от меда, но не е толкова гъсто.
**Див рожков
Див рожков е красиво дърво или храст от семейството на Бобовите растения. Плодът му е червеникавокафява бобова шушулка, в която са разположени 8-10 елипсовидни, тъмнокафяви семена със сладък вкус.
Доста световно известни кулинари от няколко години заменят какаото с неговия подобен по вкус събрат – брашното от рожкови. То придава много по-приятен и фин вкус шоколадовите лакомства и позволява да се използват по-малки количества подсладител в рецептите поради не толкова горчивия вкус.
