Заек с маслини

Заек с маслини Лакомник
Заек с маслини
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 заек

20-25 маслини

1 глава лук

5-6 с.л. олио

2 с.л. брашно

1 лимон

сол

оцет

Начин на приготвянe

Заекът се нарязва на парчета и престоява 2 дни във вода, размесена с оцет и нарязан на кръгчета лук. Месото се изважда от маринатата, подсушава се и се пържи в олиото. Изважда се и в същата мазнина се запържва брашното и се разрежда с гореща вода. Щом заври, се слага месото в този сос, прибавят се маслините и няколко резенчета лимон. Ястието се вари ½ час и се сервира студено.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц