Заек по горски

Заек по горски Лакомник
Заек по горски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Нела Христова, Варна
Лакомник Необходими продукти

1 неголям заек
1 филийка пушени гърди
10-12 малки лукчета (арпаджик)
500 г картофи
150 г гъби
1 ч.ч. бяло вино
3 скилидки чесън
1 връзка корени за супа (морковче, целина, магданоз)
половин дафинов лист
1 в.ч. бульон
1 с.л. брашно
масло
свинска мас или олио по избор
черен пипер

Начин на приготвянe

Добре измитият заек се нарязва на порции. Чесънът се счуква с малко сол и се добавят няколко капки олио. Обелените лукчета се задушават в мазнина с малко сол, черен пипер и нарязаните на малки парчета пушени гърди. Изваждат се и на тяхно място се поставят парчетата заешко месо, оваляни в брашно. Запържват се. Прибавя се чесънът и се полива с топъл бульон (или вода). Като кипне, се добавят виното, нарязаните корени, дафиновият лист, връщат се пушените гърди и лукът и се оставя да ври около половин час. Картофите се обелват, нарязват на парченца и добавят в ястието. Ври още около половин час. 15 минути преди да стане готово, се добавят измитите и нарязани гъби.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц