Заек по горски
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Добре измитият заек се нарязва на порции. Чесънът се счуква с малко сол и се добавят няколко капки олио. Обелените лукчета се задушават в мазнина с малко сол, черен пипер и нарязаните на малки парчета пушени гърди. Изваждат се и на тяхно място се поставят парчетата заешко месо, оваляни в брашно. Запържват се. Прибавя се чесънът и се полива с топъл бульон (или вода). Като кипне, се добавят виното, нарязаните корени, дафиновият лист, връщат се пушените гърди и лукът и се оставя да ври около половин час. Картофите се обелват, нарязват на парченца и добавят в ястието. Ври още около половин час. 15 минути преди да стане готово, се добавят измитите и нарязани гъби.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп