Задушено по фламандски

Задушено по фламандски Лакомник
Задушено по фламандски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г говеждо

250 г агнешко

1 свински джолан

1 свинско ухо

1 свинска опашка

3 моркова

1 стрък целина

1 стрък праз

2 глави лук

2 глави ряпа

20 бр. брюкселско зеле

1/2 зелка

8 картофа

черен пипер

сол

1 вр. магданоз

4 дафинови листа

масло

Начин на приготвянe

Нарязват се средно ситно целината, празът, лукът, морковите и ряпата. Зелето се нарязва на тънки резени, а картофите на големи парчета. Лукът се запържва в малко масло в голям дълбок тиган. Добавя се месото и се долива вода, така че да го покрие. Овкусява се със сол и чер пипер, добавят се магданозът и дафиновите листа и се слага да заври. Оставя се да ври около 30 мин., като се отпенва ако е необходимо. Добавят се и останалите зеленчуци без картофите и се оставя да ври на бавен огън около 90 мин. След това се добавят картофите и се оставя още 45 мин. Ако е необходимо се овкусява допълнително. Сервира се горещо в дълбоки купи.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц