Задушено зеле по чешки

Задушено зеле по чешки Лакомник
Задушено зеле по чешки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. зехтин

1 глава лук, наситнена

1.5 кг червено зеле, нарязано на ситно

1 ч.л. кимион на вкус

1/4 ч.ч. ябълков оцет

1 ч.ч. вода

1 ч.л. сол или на вкус

1 ч.л. захар

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и запържете лука с малко вода под капак на средно силен огън за 8 минути. Добавете зелето и кимиона и разбъркайте. Гответе още 5 минути. Добавете оцета, захарта, солта и пипера. Оставете да заври и намалете огъня. Оставете на се готви около 45 минути до час като бъркате от време на време.

Ако има нужда добавяйте по малко вода. Може да сервирате зелето и на този етап или да го запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или докато течността поизври.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц