Задушени пилешки пържоли със зеленчуци

Задушени пилешки пържоли със зеленчуци Лакомник
Задушени пилешки пържоли със зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки пържоли

2-3 с.л. пшеничено брашно

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 глава лук, нарязана на едро

 2 с.л. зехтин

100 г корен от целина

1 морков, нарязан на едро

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

2 дафинови листа

1 щипка мащерка

2 ч.ч. пилешки бульон

1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвянe

Нарежете месото на средни парчета и подправете със сол и черен пипер. Оваляйте пилето в брашно и запържете за кратко в предварително загрята мазнина за около 5 минути. Извадете месото и в същата мазнина запържете лука до златисто. Прибавете моркова, целината, чесъна, дафиновия лист, мащерката, сол, черен пипер, виното и бульона. Задушете на умерена температура докато продуктите омекнат добре. Малко преди да са готови прибавете пилето и оставете още 5 минути. Ако ястието е твърде рядко, прибавете малко брашно, като разбъркате добре.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц