Задушени манатарки с вино

Задушени манатарки с вино Лакомник

Ароматно предястие, мезе или гарнитура

Задушени манатарки с вино
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400-500 г манатарки

1 ч.л. масло

5-6 с.л. бульон

5-6 с.л. червено вино

1 ч.л. брашно

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Олиото се загрява и се прибавят почистените, измити и нарязани гъби. Задушават се около 10 минути. Заливат се с бульона и виното, наръсват се с по 1 щипка сол и черен пипер, след което отново се задушават около 20 минути. Изваждат се с решетеста лъжица. Сосът от тях се застройва с размитото в малко студена вода брашно, кипва се 2-3 минути и се подправя с маслото. Гъбите се заливат със соса. Поднасят се като гарнитура за печен или задушен дивеч.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц