Задушени зеленчуци по ирландски
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте в тиган зехтина на умерена температура. Прибавете почистените и нарязани на едро лук и моркови и ги гответе за около 5 минути. Прибавете брашното и продължете гответе при непрекъснато бъркане за още 2 минути. Добавете след това соевите хапки, пасирания чесън, мащерката и оставете за още 2 минути на котлона. Залейте с бирата и оставете сместа да заври, като бъркате ястието, за да не загори. Прибавете бульона и тиквата и оставете да се задушават под капак за около 20 минути. След това добавете соевите ядки и оставете за още 10 минути. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте.
*Ако се сервира като основно ястие, добавете картофено пюре за гарнитура.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп