Дреболиите се изчистват основно и се изплакват неколкократно с топла вода. Кипват се, прецеждат се и още веднъж се изплакват, след което се варят 5-6 часа в бульона от костите и нарязаните на дребно корени за супа, докато омекнат. Оставят се да изстинат в бульона, в който са врели. Не бива да се изваждат от горещата вода, за да не потъмнеят. След като изстинат, нарязват се най-напред на ивици с широчина 3 см и след това съвсем тънко. От маслото и брашното се приготвя светла запръжка и се разрежда с месен бульон. Дреболиите се смесват с корените за супа и запръжката и се кипват отново. Добавят се 1/2 от ситно нарязаните подправки и лимоновият сок. Другата 1/2 от подправките се сервират отделно, за да може всеки на вкус да подправи порцията си.