Задушени дреболии

Задушени дреболии Лакомник
Задушени дреболии
Време за приготвяне
Приготвяне
7 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,2 кг говежди или телешки дреболии

3 връзки корени за супа

1 кг говежди кости

100 г масло

4 с.л. брашно

индийско орехче на вкус

червен пипер на вкус

джинджифил на вкус

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Дреболиите се изчистват основно и се изплакват неколкократно с топла вода. Кипват се, прецеждат се и още веднъж се изплакват, след което се варят 5-6 часа в бульона от костите и нарязаните на дребно корени за супа, докато омекнат. Оставят се да изстинат в бульона, в който са врели. Не бива да се изваждат от горещата вода, за да не потъмнеят. След като изстинат, нарязват се най-напред на ивици с широчина 3 см и след това съвсем тънко. От маслото и брашното се приготвя светла запръжка и се разрежда с месен бульон. Дреболиите се смесват с корените за супа и запръжката и се кипват отново. Добавят се 1/2 от ситно нарязаните подправки и лимоновият сок. Другата 1/2 от подправките се сервират отделно, за да може всеки на вкус да подправи порцията си.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц