Задушени гъби с домати

Задушени гъби с домати Лакомник
Задушени гъби с домати
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г пресни гъби

1 глава лук

4 домата

2 с.л. зехтин

1 стрък пресен босилек

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Почистете и нарежете лука и гъбите на кубчета. Измийте и нарежете доматите на дълги парчета. В голяма тенджера загрейте зехтин, запържете лука до златисто, след това прибавете доматите и гъбите. Намалете котлона и задушете продуктите за 20 минути покрити с капак, като бъркате за да не загорят. Към края на готвенето подправете със сол, черен пипер, босилек и разбъркайте. Това ястие може да се предлага в комбинация с ориз или макарони, като отгоре поръсите с настърган кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц