Задушен боб с шафран



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
През нощта преди да направите ястието, оставете боба в вода. В деня на готвенето сложете всички месни продукти, които решите да ползвате в плитък съд. Добавете боба във водата, за да покриете съставките. Оставете всичко да се вари на умерен огън, докато бобът уври. Изключете котлона и оставете микстурата да бълбука още около час, като едновременно проверявайте дали водата покрива боба (добавете още вода ако е необходимо).
В отделен тиган запържете лука, чесъна, червения пипер или паприката, шафрана за няколко минути. Добавете боба, магданоз и сол. Разбъркайте внимателно. Сега оставете цялата микстура да се готви за още един час.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп