Задушен боб с шафран

Задушен боб с шафран Лакомник
Задушен боб с шафран
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г бял фасул

4 малки наденички или 2 големи

100 г бекон

 100 г хамон (испанска шунка)

 2 кървавици (по желание)

1/2 гл. лук

 2 чесън

олио

Подправки

червен пипер или паприка

шафран

магданоз

сол

Начин на приготвянe

През нощта преди да направите ястието, оставете боба в вода. В деня на готвенето сложете всички месни продукти, които решите да ползвате в плитък съд. Добавете боба във водата, за да покриете съставките. Оставете всичко да се вари на умерен огън, докато бобът уври. Изключете котлона и оставете микстурата да бълбука още около час, като едновременно проверявайте дали водата покрива боба (добавете още вода ако е необходимо).

В отделен тиган запържете лука, чесъна, червения пипер или паприката, шафрана за няколко минути. Добавете боба, магданоз и сол. Разбъркайте внимателно. Сега оставете цялата микстура да се готви за още един час.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц