Женевски сос

Женевски сос Лакомник
Женевски сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. масло

1 ч.ч. ситно нарязани гъби

1 шепа магданоз

2-3 скилидки чесън

1 ч.ч. бульон

1 филия сух хляб

1 ч.ч. червено вино

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

В сгорещеното масло се прибавят ситно нарязаните гъби, магданоз и счуканият чесън. Отделно в бульона се натрошава филията хляб и се прибавя заедно с 3 с.л. бульон към гъбите. Налива се виното и сместа се вари, докато гъбите омекнат. Сосът се прецежда, овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се с варено месо или риба.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц