Женевски сос
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Женевски сос](https://lakomnik.bg/f/news/0/660_8ee9c5345523db48146e2dbd98bc9a5a.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
0
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
В сгорещеното масло се прибавят ситно нарязаните гъби, магданоз и счуканият чесън. Отделно в бульона се натрошава филията хляб и се прибавя заедно с 3 с.л. бульон към гъбите. Налива се виното и сместа се вари, докато гъбите омекнат. Сосът се прецежда, овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се с варено месо или риба.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп