Желирано свинско месо

Желирано свинско месо Лакомник
Желирано свинско месо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински крачета

300 г телешки джолан

1 глава лук

5 моркова

3 дафинови листа

3 зърна черен пипер

3 връзки керевиз

2 скилидки чесън

сол на вкус

1 връзка магданоз, наситнена

50-70 мл оцет

Начин на приготвянe

Разрежете свинските крачета на части. Сварете ги заедно с месото, зеленчуците, дафиновия лист, пипера, керевиза, чесъна за 2 часа на бавен огън. Оберете образувалата се от месото нечиста пяна. Посолете със сол и магданоз, добавете оцета. Прецедете супата. Махнете крачетата, както и морковите, лука и подправките. Нарежете месото и морковите на парчета. Сложете филийките от моркови на дъното на тавичка и върху него сложете месото. Сложете магданоза и полейте с бульона. Изстудете за повече от 4 часа. Отстранете образуваата мазнина. Сервирайте с резени лимон и магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц