Желирани плодове



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Разтворете желатина в чаша студена вода. Обелете портокалите и грейпфрута, като ги разделяте на резени и ги почистете от бялата ципа и семките.
В тенджера сипете 20 мл. от портокаловия сок на слаб огън, прибавете към него захарта и стафидите. В загретия сок прибавете ванилията. Оставете за 30 минути да се охлади и отново върнете на котлона като прибавите желатина. Бъркайте докато желатина напълно се разтвори и прибавете сока от нар. Във тава или някаква форма поставете един пласт от плодовете, след това сместа с желатина, отново плодове и желатин и така докато запълните съда. Залейте всичко с оставащото желе. Покрийте с капак или фолио и оставете в хладилник докато стегне желето.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп