Желирана шунка



Приготвяне
1 час
Порции

8

Начин на приготвянe
Желатинът се разтваря в 250 мл топла вода. Прибавя се виното, сол, черен пипер и се слага на огъня да заври. Сваля се от огъня и се оставя да поизстине, но желето да остане течно. Шунката, краставичките, сварените яйца, чушките и сварените моркови се нарязват на дребни парченца. Кръгла къдрава форма за козунак се изплаква със студена вода. Налива се малко от желатина и се оставя на студено да стегне. Отгоре се подреждат нарязаните продукти, налива се още 2 см от желатина и се подреждат парчетата шунка. Върху нея останалите продукти и пак шунка. Заливат се с останалия желатин и се оставя да се желира. След 12 часа се обръща върху чиния и се сервира.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп