




Сокът от компота се разделя на две части, в едната се слагат 3 п. желатин, в другата слагаме 100 г захар да кипне на котлона.
Ягодите се подреждат във формата, съединяват се кипналият сок със студения желатин. Разбъркваме хубаво и изсипваме върху ягодите половината от сместа. Слагаме в камерата да се желира и след това досипваме останалата част, и пак слагаме в камерата да се желира (като пипнеш с пръст, да не лепи).
В млековарна тенджера:
1 ч.ч. мляко, 1 ч.ч. захар се слагат да заврят. Разбиват се 4 с.л. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко и 5 жълтъка. Прибавят се към врящото мляко и се прави гъст крем. Като изстине малко, се прибавят 2 ч.ч. прясно мляко с 4-те желатина, а през това време се разбиват 5 белтъка с 6 с.л. захар на сняг и се прибавят към сварения крем. Половината от тази смес се изсипва върху ягодите и се слага да се желира. След това добавяме какаото към другата част и след като се е желирало, изсипваме и нея и слагаме пак в камерата да се стегне. Готово е, когато пипнеш с пръст да не лепи. За да се отлепи готовата торта, за момент се топва във вряла вода и се обръща върху поднос.
